welkom in ons eigen stukje buitenland

Het heuvellandschap met zijn bochtige wegen met echte haarspeldbochten, rotsachtige kalksteen-groeves, indrukwekkende steile randen en schitterende vergezichten. Hellingbossen, glooiend akkerland en boomgaarden, ze vormen het mooiste wandel- en fietsparadijs van Nederland.

De ‘mergel’ (kalksteen) in de ondergrond zorgt voor een bijzondere natuur met andere planten en dieren dan in de rest van het land. De hellingen zijn bijna altijd bebost. De mergel zie je ook terug in de muren van veel Limburgse huizen, hoeves en kastelen én in sommige buitenmuren van ons B&B.

wandelen

Eijsden-Margraten, de gemeente waar Bemelen bij hoort, is in 2015 uitgeroepen tot ‘Wandelgemeente van het jaar’. Dat zegt genoeg. Vanuit de B&B kun je zo aan de wandel door dalen en over heuvels. We hebben talloze wandelingen op papier of met de RunKeeper App op je smartphone, voor je klaarliggen.

fietsen

Fietsen in Zuid-Limburg is vaak ‘heuvel-op heuvel-af’, voor velen een uitdaging, voor e-bikes geen probleem. Maar ook voor de anderen zijn er fraaie routes te volgen met zo min mogelijk bergop. We geven je tips en er zijn kant en klare routes, bijvoorbeeld door het Maas- of Geuldal of juist bovenop de plateaus.

uitgaan

Natuurlijk naar Maastricht …maar ook Luik en Aken binnen handbereik

Naast veel natuur – wandelen en fietsen – biedt de wat ruimere omgeving alles wat je wensen kunt. In toeristisch Valkenburg zijn restaurants en winkels. Wat te denken van Maastricht: monumentenstad bij uitstek, met musea, galeries, winkels – veel mode, theaters en bioscopen en de hoogste horeca-dichtheid van het land. Genoeg te zien en te beleven dus!

Toch is ook – iets verderop – een dagje buitenland een prima optie: de uitgestrekte natuur van de Ardennen en de Eifel en natuurlijk Aken, de stad van Karel de Grote en Luik, de ‘noordelijkste Zuid-Europese stad’. Tongeren vertelt z’n geschiedenis in het  fraaie Gallo-Romeins Museum en op zondagochtend is er de antiekmarkt: fameus tot ver buiten België.

op pad met
onze tips & routes

Voor onze gasten hebben we alle informatie over verblijf, wandelen en fietsen verzameld op één pagina:
Op stap & praktisch

omgeving wandeling
omgeving fietstocht
omgeving autorit
Dwars door de Lage Landen
aflevering Maastricht en Limburg
Hier zijn de Van Rossems