gasthuis 18, bemelen | 06 - 343 13 888 | info@wolfshuis.nl

Download

Op pad met informatie op uw telefoon of tablet.

In de klappers in onze B&B treft u informatie en tips aan over Eten & Uitgaan en algemene informatie. Dezelfde informatie kunt u hier downloaden voor gebruik op Smartphone of Tablet. 

praktisch

 

openbaar vervoer

De bussen naar Maastricht en naar Valkenburg stoppen (om ca 13 over het uur) praktisch voor de deur   LET OP: op zondag dient u uiterlijk 1 uur vooraf de bus bestellen via: 0800 - 022 40 50. Deze bustaxi stopt niet voor de deur maar bij halte Gasthuis (500m. richting Maastricht) 

vanuit Maastricht (richting Valkenburg)

naar Maastricht (vanuit Valkenburg)

Bus-dienstregeling als Pdf

 

TIP: culinaire wandeling in Vijlen

Het is 20 minuten rijden met de auto, maar in 'bergdorpje' Vijlen (bij Vaals) is een mooie wandeling uitgestippeld met culinaire tussenstops, ondermeer langs wijndomein St. Martinus (in 2016 uitgeroepen tot beste wijngaard van Nederland en België). Starten kan het hele jaar door tussen 10.00 en 13.00 uur bij Hotel Restaurant Vijlerhof, waar de route verkrijgbaar is. De route is ook te koop bij de VVVLimburg-winkels in de regio. Een dag op pad voor een schitterende wandeling en Bourgondisch genieten voor € 19,50 per persoon. Onze  B&B gasten waren hier erg enthousiast over, meer informatie: www.bergdorpje.nl

wandel- en fietsroutes Zuid-Limburg

NIEUW: e-Bike verhuur op 500m. (Resort Mooi Bemelen) reserveren 043 4071321

Onze persoonlijke aanbevolen wandel- en fietsroutes staan op Runkeeper, maak een bookmark op uw telefoon en gebruik de kaarten onderweg: 
https://tinyurl.com/wolfshuis-runkeeper

Je eigen fietsroute samenstellen kan dankzij de VVV met deze Fietsknooppuntenplanner
De VVV heeft ook een aantal routes uitgestippeld. Ze zijn te downloaden op je telefoon of gps-apparaat: 
https://tinyurl.com/vvv-routes

 

'Wandelgids Zuid-Limburg' is een prima bron voor mooie, en goed beschreven wandelingen, ze zijn als Pdf te downloaden op je telefoon. Je vindt ze hier:

...en hier hun wandelingen vanaf/rondom*ons B&B:


Ook Dagblad De Limburger heeft een aantal routes beschreven: 

Fietsroutes Wandelroutes

Fiets- en wandeltochten met maaltijd-arrangement. Kijk ook eens in de Voerstreek (fietsen | wandelen) in België, net onder Zuid-Limburg. 

TIP

Je kunt natuurlijk vrijuit wat fietsen maar...

Menig gast uit ons vlakke land schrok toch wel van de pittige heuvels. Vuistregel en tevens 'open deur': als je de berg af gaat, moet je hem (uiteindelijk) ook weer op. Als je een e-Bike hebt is er niks aan de hand. Heb je een ´gewone´ fiets met versnellingen dan kun je de route slim plannen door bergop zoveel mogelijk te vermijden. Hierbij is de vuistregel: blijf bovenop de heuvel of blijf juist in het dal. De bovenkant van de heuvels vormen samen een plateau en dat is behoorlijk uitgestrekt... je kunt zelfs een stuk België in zonder noemenswaard bergop! In het dal is het motto ´Volg de Rivier’, daar is het altijd vlak. Je kunt kiezen: het Maasdal, of het dal van de zijrivieren Geul of Jeker.

Rondje plateau
Het lijkt wel een prent van Escher, waarin het water eeuwig bergaf stroomt: fiets via Margraten > Banholt naar De Plank (B) en rechtdoor bergaf naar Aubel (leuke zondagochtend markt) aan het begin van Aubel volg je Val-Dieu daar is een abdij waar ze bier en kaas maken: je kunt er dus even pauzeren en wat nuttigen. Je volgt het riviertje de 'Berwinne' richting Maasdal langs Mortroux en Berneaux (stukjes bergop). Bij Withuis passeer je de grens. Steek de autoweg niet over* maar volg het fraaie fietspad ten oosten de A2 naar Rijkholt > Gronsveld en fiets in Maastricht langs de buitenkant van de wijken Heer en Scharn tot Bemelen ziet aangegeven. Tot slot zul je dan wel het plateau weer op moeten. Maar dat is dan ook vrijwel de enige serieuze berg die je tegenkwam! 
* tenzij je even doorfietst naar het prachtige oud Eijsden ('Diepstraat')   

Geuldal
Er is een prima tocht te maken door af te dalen naar het Maasdal in Maastricht* en dan bij Meerssen het Geuldal in en zo via Houthem en Valkenburg naar Schin op Geul > Wijlre > Wittem > Mechelen > Epen. En terug: het voordeel van het heuvellandschap is dat de weg terug heel anders uitziet dan de heenweg. Je moet alleen uiteindelijk weer 'het plateau' op... dat kan bijvoorbeeld door terug te fietsen naar Wittem en dan via Gulpen de berg op naar Ingber. De rest is dan weer vlak (Scheulder > IJzeren > Wolfshuis). Natuurlijk kun je deze tocht ook in omgekeerde richting maken.
*Wil je een wat kortere tocht dan kun je bijvoorbeeld starten in Valkenburg 

Maasdal
Of maak een tocht door het Maasdal: noordwaarts naar Elsloo en Berg aan de Maas, of zuidwaarts naar Eijsden en Visé (B). De oost en de westkant van de Maas zijn elk interessant (de ene kant Nederland, de andere grotendeels België) en in de zomer zijn er her en der (fiets-)pontjes om over te steken, en bruggen zijn er het hele jaar (dat geldt ook voor 't veerpont bij Berg aan de Maas).

Weblinks

Steden als Maastricht, Luik en Aken binnen handbereik.

Naast veel natuur - wandelen en fietsen - biedt de wat ruimere omgeving alles wat je wensen kunt. In toeristisch Valkenburg zijn restaurants en winkels. Wat te denken van Maastricht: monumentenstad bij uitstek, met musea, galeries, winkels - veel mode, theaters en bioscopen en de hoogste horeca-dichtheid van het land. Heerlen is met zijn vele murals een bezoek waard. Voormalig warenhuis 'Schunck' is een modernistisch icoon uit het mijnverleden van de stad.

Iets verderop is een dagje buitenland een prima optie: de uitgestrekte natuur van de Ardennen en de Eifel en natuurlijk Aken, de stad van Karel de Grote en Luik, de ‘noordelijkste Zuid-Europese stad’. Tongeren heeft Romeinse roots en op zondagochtend is er de fameuze antiekmarkt. Een bijzondere ervaring is fietsen over de Vennbahn, een vlakke fietsroute dwars door de natuur tussen de bergen van Eifel en Ardennen over een voormalig spoorlijntje.

Weblinks

 • Bonnefantenmuseum oude kunst en spraakmakende actuele kunst in het markante gebouw van Aldo Rossi aan de oever van de Maas in Maastricht.
 • Natuurhistorisch Museum de geschiedenis van de ondergrondse en bovengrondse natuur. Van Mosasaurus tot Korenwolf. In een prachtige presentatie in Maastricht.
 • VVVMaastricht alle toeristische informatie overzichtelijk gepresenteerd.
 • Maastrichtnet cultuuragenda voor de stad.
 • Zuiderlucht cultuurtijdschrift met uitgebreide online agenda
 • VVV Zuid-Limburg toeristische informatie over Valkenburg en het Heuvelland.
 • Schunck interessante actuele kunst in Heerlen, in het 'glaspaleis' het meesterwerk van architect Peutz uit de 30er jaren.
 • Heerlenmurals talrijke muurschilderen van internationaal vermaarde graffiti-artiesten maken Heerlen een bezoekje waard.
 • Zuidlimburg.nl algemene informatie over wonen en werken in Zuid-Limburg.
 • Aken toeristische informatie over de stad van Karel de Grote.
 • Luik alle informatie over 'de meest noordelijke Zuid-Europese stad'.
 • ViaBelgicaDigitalis volg met GPS de Romeinse weg die ooit door Zuid-Limburg liep.

 

img_6919
l1000703
pieterpad_near_bemelen
l1000922
bemelen-bemelerberg_groeves_(1)